Het laatste kamertje –

Reportage ‘Het laatste kamertje’.

Een vrije reportage met een sociale inslag waar ik uit eigen initiatief aan heb gewerkt. Het zijn een reeks portretten van bejaarden die aan hun laatste levensjaren bezig zijn. Niet meer zelf behoevend en daarom geplaatst in een rusthuis, waar ze terecht komen in een andere omgeving en de rest van hun leven moeten doorbrengen in hetzelfde kamertje.

Probeer in mijn beelden  weer te geven dat zij zich mogen opmaken voor een laatste moment in hun leven. Ook de tegenstellingen en controversen van arm en rijk, gezond en ziek vind men ook hier terug, toch maakt het allemaal niets uit, want dit is naar alle waarschijnlijkheid hun laatste halte.  Door de keuze te maken, om in kleur te werken,  wil ik een vrolijke en rustige sfeer oproepen, want het moet niet altijd kommer en kwel zijn.

Tijdens de opnamen heb ik regelmatig een babbeltje gehad met de mensen en hieruit bleek dat toch velen onder hen een gelukkig bestaan hebben.  Maar toch  liet het mij niet onberoerd hoe sommigen het toch moeilijker hadden met hun laatste levensjaren en liefst zo snel mogelijk deze wereld wilden verlaten. Uiteindelijk is deze kamer ook maar een doorgang naar het hiernamaals en  vandaar mijn redenering en titel voor deze reeks beelden.

Verder wil toch beklemtonen dat deze sociale fotografie een ziel heeft en met alle ernst moet uitgevoerd worden om dat te tonen wat anderen misschien niet zien.

_S6A1029-web

_S6A0408-web_S6A0416-webSS6A0371-webSS6A0376-web

_S6A0403-web_S6A1046-web_S6A0424-web_S6A0427-web_S6A0418-web_S6A0420-web_S6A1052-web

Een gedachte over “Het laatste kamertje –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s